Beste tiden å bytte fra sommerdekk til piggdekk

dekkhotellet

Når du kjører om vinteren, må du ha dekk som er vintergodkjent hvis du allerede har vinterforhold. Dette er ikke bare for din og andres sikkerhet, men også for å kjøre lovlig. Dekkene må ha et snøfnuggsymbol på dekkene på sideveggen som indikerer at de har oppfylt kravene til vinterdekk. M + S-merking er derfor ikke nok. Vinterdekk er bedre enn sommerdekk når temperaturen kryper under null grader, noe som betyr at du ikke skal vente på at snøen skal skifte dekk, du bør i stedet bytte så snart du kan bruke piggdekk på bilen. Datoen når du først skal bruke vinterdekk, avhenger av landet du bor i. Fordi vinterdekk allerede er bedre når det er kaldt vær og mye tryggere å ha vinterdekk når den første snøen kommer, slik at du kan kjøre trygt når den første snøen kommer.

Det er alltid best å ha et profesjonelt dekkverksted som skifter dekk for deg, da de har den beste kunnskapen om hvordan du bytter dekk, men også at de kan inspisere alle dekkene slik at du vet tilstanden til både dekkene som blir fjernet og de som er satt på. De har også de riktige verktøyene, de kan balansere dekkene og legge til vekter når det er nødvendig for å sikre at dekkene roterer jevnt uten sidekrefter. De kan også bytte ventiler om nødvendig og sikre at dekkene er i god stand før dekkene monteres. Dette er veldig viktig, siden du må sørge for at dekkene har tilstrekkelig mønsterdybde og at dekkene er frie for knekt eller sprekker.

De vil også sørge for at dekkene har trykk. Med riktig trykk slik at du får de beste egenskapene og ytelsen fra dekkene dine når du kjører. Hvis dekkene ikke er i god stand, har et dekkverksted også dekk for salg, slik at du kan kjøpe et nytt sett med dekk å starte vintersesongen med. Lavtrykksdekk slites også raskere og fører til høyere drivstofforbruk, noe som kan føre til høyere drivstoffkostnader. Så sørg for å sjekke dekktrykket når du stopper ved en bensinstasjon for å fylle drivstoff. Trykket påvirkes også av temperaturen, så hvis du har store temperaturforskjeller, bør du sjekke trykket. Hvis du skal på lang kjøretur, er det også verdt å sjekke dekktrykket før du reiser.

En annen fordel med et dekkverksted er at du også kan bruke dekkhotellet deres, slik at du har dekkene lagret i verkstedet deres. Da trenger du ikke å bekymre deg for å holde dem hjemme og kan unngå bryet med å ta dem frem og tilbake. Du kan også være sikker på at dekkene lagres under de rette forholdene for å sikre at varme, sollys og UV ikke påvirker dekkens tilstand negativt. De vil også merke dekkene slik at når dekkene settes sammen igjen, vil de rotere dem og plassere dem i riktig posisjon slik at du kan håndtere slitasjen på dekkene dine optimalt. Dette gjøres for å jevne ut slitasjen mellom dekkene foran og bak.

For mer informasjon om piggdekk, besøk: https://vianor.no/