De beste vinterdekkene for Tyskland og for sjåfører som kommer til dit

vinterdekk

Å kjøre i Tyskland om vinteren krever at du har tilstrekkelige dekk for værforholdene. Alternativene for vinterdekk i Tyskland er vinterdekk som ikke er piggdekk, og vintergodkjente allværsdekk. De eneste vinterdekkene som er tillatt er piggfrie dekk. Du har imidlertid ikke lov til å bruke piggdekk i Tyskland. Selv om du bare reiser over Tyskland for å komme til et annet land, har du ikke lov til det hvis du har vinterdekk med pigger. Dette kan selvfølgelig forårsake noen problemer når du reiser mellom to land som tillater det, hvis du trenger å krysse gjennom Tyskland for å komme til det andre landet.

I Tyskland bør du ha vinterdekk uten pigger når du har vinterforhold. Hvis du blir stoppet med piggdekk, vil du bli bøtelagt og forbudt å fortsette å kjøre før du har skiftet dekk. Loven sier at du må ha dekk med vinteregenskaper når du har snøforhold som er definert som snø, is og slaps pluss glatte forhold forårsaket av is og frost. Dekkene må ha det alpine symbolet på en fjelltopp med et snøfnugg inne, også referert til som 3 PMSF-symbol. Å ha M + S på dekkene er ikke tilstrekkelig for vinterbruk.

Tyskland har et veldig bra veinett og er verdenskjent for sin Autobahn, som er kjent for det faktum at den ikke har fartsgrenser på visse deler. Den dekker nesten 13.000 km. Hvis du ikke har snø eller is, kan du klare deg med sommerdekk i henhold til lovgivningen. Det er imidlertid alltid tryggere å bytte til dekk som er designet for vinteren så snart temperaturen faller under null grader. I Tyskland gir dette deg i utgangspunktet to muligheter for sikker kjøring. Det ene er å bytte sommerdekk til vinterdekk når det nærmer seg kaldt vær og deretter bytte tilbake på slutten av den kalde årstiden.

Det andre alternativet er å velge allværsdekk som kan brukes både om sommeren og vinteren, basert på at de har 3PMSF-symbolet og er godkjent for vinterbruk. Å ha allværsdekk gir deg frihet til å kjøre trygt hver dag, uansett vær. Dette er perfekt for familiebilen din der du vil ha optimal sikkerhet når du kjører. Du vil kanskje ikke sette disse på sportsbilen din, eller hvis du sannsynligvis vil bytte om sommeren til et høytytende sommerdekk for å få mest mulig ut av sportsbilen din når det gjelder ytelse. Hvis du ikke kjører sportsbilen din om vinteren, eller hvis du er ok med å ikke kjøre den når været er dårlig, kan du bare ha sommerdekkene på den.

Hvis du er i områder med mye snø og lengre vintersesong, er det alltid bedre å bytte mellom sommer- og vinterdekk for å sikre at du har best ytelse både vinter- og sommersesongen. Dekk er så viktige for kjøresikkerheten at det alltid er best å ha det optimale dekkalternativet montert på bilen din.

For mer informasjon om vinterdekk for Tyskland, besøk: www.nokiantyres.no