Den første snøen kan være bare noen uker unna

bildekk

Det er vanligvis veldig vanskelig å forutsi når den første snøen kommer. Noen ganger kommer det tidlig og noen ganger sent på året. For å kunne kjøre trygt er det viktig at du har vinterdekkene montert før snøen kommer, da det er farlig å kjøre med sommerdekk når du har snø på veiene. Derfor bør du planlegge og bytte dekk tidlig, slik at du allerede har vinterdekk montert i tide.

Hvis vinterdekkene dine er slitte, bør du sørge for å kjøpe nye bildekk før det er på tide å bytte dekk, slik at verkstedet kan sette de nye dekkene på felgene samtidig som de bytter dekk til vinterdekk. Du kan bestille dekk online og samtidig bestille en avtale for dekkservice, som inkluderer alt dette pluss balansering. De kan også stramme mutrene etter ca. 20-50 km for å sikre at de sitter ordentlig og ikke risikerer å falle av.

Problemet med sommerdekk er at de blir harde ved lave temperaturer, siden gummiblandingen som brukes er optimalisert for varmt sommervær og ikke for lave temperaturer. Denne gummiblandingen har optimal mykhet ved temperaturer fra 0 ° grader og oppover. Når du går under 0 ° grader, blir dekket hardt og kan ikke tilpasse seg overflaten, og mister dermed noe av friksjonen som er nødvendig om vinteren. Om sommeren blir vinterdekkene for myke og friksjonen for høy, noe som fører til høyere rullemotstand. Dette resulterer i økt dekkslitasje og høyere drivstofforbruk.

Vinterdekk har bedre ytelse enn sommerdekk når temperaturen er under 0 ° C, så du slipper å vente på at den første snøen kommer, du kan planlegge temperaturen om høsten når du ser at temperaturen begynner å nærme seg null grader. Det er en mye tryggere måte å planlegge og bør sørge for at vinterdekkene er montert i god tid før den første snøen, slik at du kan kjøre trygt uten å måtte bekymre deg for å prøve å bytte dekk i panikk eller prøve å kjøre med sommerdekk. som ikke er trygt.

Det er ikke vanskelig å skifte dekk selv, men de fleste har ikke tilgang til de riktige verktøyene. Det anbefales ikke å bytte ut alle fire dekkene med reservehjulverktøyene, og dette fører ofte til at mutrene blir skadet og at dekkene ikke strammes tilstrekkelig. Det er alltid bedre å ha et bil- eller dekkverksted som skifter ut for deg, da de har riktig utstyr og har kompetent personale som også kan inspisere dekkene slik at du ikke tar på deg dekk som er skadet eller slitt. De sørger også for at dekktrykket er riktig slik at du ikke kjører bort med dekk som har for lavt trykk. De kan også oppbevare sommerdekkene dine til du trenger dem igjen når våren kommer. De lagrer dem ordentlig på dekkhotellet under de rette forholdene, og slik at de er trygge og ikke blir stjålet. De merker dem også slik at de kan roteres før de monteres neste gang for økt levetid og økt kjøresikkerhet.

For mer informasjon om dekkbytte mellom sommer- og vinterdekk, besøk: https://vianor.no/