Ensilumi voi olla vain viikkojen päässä

kesärenkailla

On yleensä hyvin vaikea ennustaa, milloin ensimmäinen lumisade tulee. Joskus se tulee aikaisin ja joskus myöhään. Jotta voisit ajaa turvallisesti, on tärkeää, että talvirenkaat asennetaan ennen lumen tuloa, koska kesärenkailla on vaarallista ajaa, kun lunta on tiellä. Siksi sinun tulisi suunnitella renkaiden vaihto ja vaihtaa renkaat aikaisin, jotta talvirenkaat olisi asennettu ajoissa.

Jos talvirenkaat ovat kuluneet, muista ostaa uudet renkaat ennen renkaiden vaihtoa, jotta korjaamo voi laittaa uudet renkaat vanteillesi samalla, kun renkaat vaihdetaan talvirenkaiksi. Voit tilata renkaita verkosta ja varata samalla renkaiden huoltotapaamisen, johon sisältyy kaikki tämä ja lisäksi tasapainotus. Tällöin voidaan myös kiristää mutterit uudelleen noin 20–50 km: n kuluttua varmistaakseen, että ne ovat kunnolla paikallaan eikä ole vaaraa niiden irtoamisesta.

Kesärenkaiden ongelmana on, että ne kovenevat matalissa lämpötiloissa, koska käytetty kumiseos on optimoitu kuumalle kesäsäälle eikä matalille lämpötiloille. Tällä kumiseoksella on optimaalinen pehmeys lämpötiloissa, jotka ovat 0 ° astetta tai sitä korkeammat. Kun lämpötila laskee alle 0 ° asteen, rengas muuttuu kovaksi eikä pysty sopeutumaan pintaan ja menettää siten osan talvella tarvittavasta kitkastaan. Kesällä talvirenkaat muuttuvat liian pehmeiksi ja niiden kitka liian suureksi, mikä johtaa suurempaan vierintävastukseen. Tämä lisää renkaiden kulumista ja polttoaineenkulutusta.

Talvirenkaiden suorituskyky on parempi kuin kesärenkailla, kun lämpötila on alle 0 ° C, joten sinun ei tarvitse odottaa ensimmäisen lumen tuloa, voit suunnitella renkaanvaihdon syksyllä, kun huomaat, että lämpötila alkaa lähestyä nollaa astetta. Se on paljon turvallisempi tapa ja sen pitäisi varmistaa, että talvirenkaat asennetaan hyvissä ajoin ennen ensimmäistä lunta, jotta voit ajaa turvallisesti ilman että yrität vaihtaa renkaita paniikissa tai ajat kesärenkailla mikä ei ole turvallista.

Renkaiden vaihtaminen itse ei ole vaikeaa, mutta useimmilla ihmisillä ei ole siihen oikeita työkaluja. Kaikkien neljän renkaan vaihtamista vararenkaiden työkaluilla ei suositella, sillä se johtaa usein muttereiden vaurioitumiseen ja renkaiden kiristymättömyyteen. On aina parempi, että vaihdat autokorjaamolla tai rengasliikkeessä sillä heillä on oikeat varusteet ja pätevä henkilökunta, joka voi myös tarkastaa renkaat, jotta et asenna vahingoittuneita tai kuluneita renkaita. He myös varmistavat, että rengaspaine on oikea, jotta et aja pois renkailla, joilla on liian alhainen paine. He voivat myös varastoida kesärenkaasi, kunnes tarvitset niitä uudelleen kevään tullessa. He säilyttävät ne kunnolla rengashotellissaan oikeissa olosuhteissa, jotta ne ovat turvallisia ja ettei niitä varasteta. Ne merkitsevät ne myös siten, että niiden paikkoja voidaan vaihtaa ennen seuraavaa asennusta, mikä lisää käyttöikää ja ajoturvallisuutta.

Lisätietoja kesän ja talvirenkaan renkaiden vaihdosta on osoitteessa https://vianor.fi/