Gi god tid til kjøreturen og ikke stress under vintersesongen

vinterdekk

En stram rutetabell og stress skaper ikke en god situasjon når du kjører under vinterforhold. Det er selvfølgelig ikke optimalt for kjøring, men om vinteren er forholdene ikke alltid så tilgivende. I løpet av vinteren kan det haste med å havne i en ulykke. Kjøring bør handle om å kjøre forsiktig og ta deg tid. Det er veldig viktig at du holder tilstrekkelig avstand til bilene foran deg, siden bremselengden forlenges om vinteren hvis du kjører på glatte underlag som isete og snødekte veier. Tillat alltid den tiden det tar uavhengig av tung trafikk eller uventede hendelser eller forsinkelser.

Du må sørge for at bilen din er utstyrt med et godt sett med sommerdekk for sommersesongen og et godt sett med vinterdekk for vintersesongen. Begge vil bidra til å sikre at du får den beste ytelsen til bilen din i løpet av året. Dette er grunnen til at du veksler mellom disse dekkene, slik at du best kan håndtere detaljene i hver sesong. I løpet av sommersesongen vil du sørge for at du har overlegen grep på tørre og våte veier med utmerket kjørerespons, og om vinteren må du sørge for at du har godt grep på is, snø og slaps. Du må da mestre kunsten å bytte dekk før vinterværet starter, slik at du ikke sitter igjen med sommerdekk når du allerede har snø på veiene.

I vintersesongen har du muligheten til å velge enten piggdekk eller piggfrie dekk, hvis de er tillatt i landet du bor. I noen land har du også muligheten til å bruke allværsdekk, som er en hybrid av sommer- og vinterdekk og kan være vintergodkjent og har 3 PMSF-symbolet på sideveggen. Så lenge de er vintergodkjente, vil de gi deg god ytelse på vinterflater.

For mer informasjon om dekk av god kvalitet, besøk: www.nokiantyres.no