Hvorfor allværsdekk er perfekte for en stor del av Sentral-Europa

vinterdekk

Konseptet med allværsdekk er at du har et sett med dekk som kan håndtere alle slags vær. Så uansett om du har snødekte vinterveier eller tørre sommerveier, kan du klare det med samme sett dekk. Med dekk som kan takle et så bredt spekter av forhold, har du selvfølgelig noen fordeler og noen ulemper. Fordelen er definitivt at du alltid er klar til å kjøre uavhengig av værforhold. Du er også tryggere enn å ha feil dekk for sesongen. Det er også bekvemmelighetsfaktoren som kan spille en viktig rolle i valg av dem. Når det gjelder ulempen er at du gir opp noe ytelse og sikkerhet når du sammenligner med å bruke sommerdekk under sommerforhold og vinterdekk under vinterforhold.

Du vil alltid få bedre ytelse ved å bruke et dedikert dekk som er optimalisert for et mindre bruksområde. Sommerdekkene må bare ta våte og tørre veier i betraktning, men kan derfor sikre at du har best mulige egenskaper innen dette området. Slitebanen er utstyrt for å forhindre vannplaning, har flott våtgrep når du kjører på våte veier og selvfølgelig også på tørre veier. Når det kommer vinterdekk, kan slitebanen optimaliseres for snø, is og slaps. Du kan introdusere knotter eller inkludere kryokrystaller i slitebanen for å forbedre grepet på glatte overflater. Dette er grunnen til at du får bedre ytelse fra dem, men det krever at du har dekkene montert før været skifter.

Hvis du har lange vintre, er det nødvendig å bytte til dedikerte vinterdekk og garanterer bedre sikkerhet, men de fleste deler av Sentral-Europa har bare begrenset vintervær, og du har noen år med nesten ikke vintervær, her har allværsdekkene flotte sikkerhet for skiftende værforhold.

For mer informasjon om allværsdekk, besøk: www.nokiantyres.no