Renkaiden kunnossapidon tärkeimmät kohdat

Riippumatta siitä, onko autossa kesärenkaat tai talvirenkaat, ne tulee huoltaa, kun olet ostanut ne. Laadukkaisiinn renkaisiin sijoittamisen etuna on, että ne kestävät myös halvempia renkaita pidempään ja lisäävät turvallisuutta pidon ja jarrutusmatkan kautta.  Niiden vierintävastus on myös alhaisempi kuin halpojen renkaiden, ja tämä näkyy EU: n rengasmerkinnöissä. Tämä säästää rahaa bensiinillä ajaessasi. Siksi kannattaa investoida hyviin renkaisiin heti.

Renkaiden huolto on erittäin tärkeää ajoneuvosi turvallisuudelle ja se voi myös varmistaa, että säästät paljon rahaa. Joten nämä ovat kaksi tärkeää kannustinta varmistaaksesi, että suoritat kunnossapidon. Helpoin tapa on tarkistaa renkaat silmämääräisesti. Täältä etsit renkaita näkyviä vaurioita. Tarkista, ovatko sivuseinät vaurioituneet ajamalla reunaan tai kuoppaan Jos huomaat ongelmia, käy rengaskorjaamossa tarkistamassa rengas. Sinun tulisi myös tarkistaa, että rengasventtiileissä on venttiilien suojukset.

Rengaspaine on helppo tarkistaa, kun olet huoltoasemalla ja tankkaat autosi. Rengaspaine on erittäin nopea tarkistaa ja renkaat täyttää uudelleen, jos rengaspaine on alhainen. Alhainen rengaspaine johtaa suurempaan rengaskulumiseen ja suurempaan polttoaineenkulutukseen.

Renkaan urasyvyys on tärkeä, koska se määrää renkaiden kulumisen. Jos se laskee alle 4 mm, renkaiden ominaisuudet alkavat heikentyä, joten jarruetäisyys pidentyy ja vesiliirron riski kasvaa. Tasoittaaksesi etu- ja takarenkaiden kulutuspinnan syvyydet, vaihda renkaiden paikkaa, kun ero renkaiden välillä on 2-3. Tämä on helpointa vaihdettaessa talvi- ja kesärenkaiden välillä.

Jos noudatat yllä olevia huolto-ohjeita, renkaat ovat turvallisia ja kestävät pidempään.

Lisätietoja renkaiden ylläpitämisestä maksimaalisen käyttöiän saavuttamiseksi on osoitteessa https://vianor.fi/