Nokian Seasonproof lze používat po celý rok

zimni pneumatiky

Pokud chcete mít možnost používat jednu sadu pneumatik po celý rok, měli byste se podívat na nové celoroční pneumatiky od Nokian Tyres. Nazývají se Nokian Seasonproof. Výhodou jejich použití je, že můžete zajistit vynikající bezpečnost bez ohledu na povětrnostní podmínky. Takže bez ohledu na to, zda jedete na letních silnicích nebo na kluzkých zimních silnicích, jsou tyto pneumatiky vyrobeny tak, aby zvládly bezpečně oba typy s dobrým výkonem.

V čem jsou tyto pneumatiky tak dobré?

Skutečnost, že se Nokian Tyres podařilo spojit vlastnosti letní a zimní pneumatiky do jedné, činí tyto pneumatiky velmi jedinečnými. Jedná se o ideální pneumatiky pro oblasti, kde může být přechod na zimní pneumatiky z letních pneumatik nepohodlný kvůli omezenému trvání zimy nebo neustálému vývoji počasí. Získáte vynikající bezpečnost během zasněžených zimních dnů a také vynikající výkon v letních dnech, abyste měli to nejlepší z obou světů, aniž byste museli měnit pneumatiky. Kromě toho mají nízký valivý odpor, takže máte nízkou spotřebu paliva a nízké opotřebení pneumatik. Musíte však pneumatiky otáčet, protože neměníte letní a zimní pneumatiky. Jelikož jsou tyto pneumatiky směrové kvůli dezénu, měli byste měnit pouze zadní a přední pneumatiku ze stejné strany. Otáčejte, když máte rozdíl mezi zadními a předními pneumatikami přibližně 2-3 mm. Tímto způsobem můžete vyměnit všechny čtyři pneumatiky současně, což je důležité pro jízdní výkon, protože rozdíl v přilnavosti může způsobit přetáčivost nebo nedotáčivost vozu.

Pneumatiky budou muset mít skvělé vlastnosti prevence aquaplaningu a také schopnost jezdit na rozbředlém sněhu – tyto pneumatiky to dokážou. Objevil se nový koncept, který se nazývá Season Sense Concept. Ten kombinuje různé inovativní funkce ve všech oblastech pneumatik, jako je směs, design běhounu a dezén. Nová gumová směs zůstane měkká a hbitá v celém rozsahu teplot a obsahuje oxid křemičitý pro extra trvanlivost a nízký valivý odpor. Poskytuje také vynikající přilnavost na mokru pro deštivé letní dny.

Dezén je směrový s tuhým blokovým designem a je navržen tak, aby nabízel vynikající výkon v různých podmínkách, aby byla zajištěna maximální bezpečnost pro všechna roční období bez ohledu na to, zda jedete na sněhu nebo na suché vozovce. Máte také k dispozici multifunkční celoroční dezén, který umožňuje efektivní směrování rozbředlého sněhu a vody za mokra se zlepšeným výkonem díky leštěné drážce.

Kromě toho máte také inovace, jako jsou sněhové drápy mezi bloky běhounu, které mohou nabídnout vynikající přilnavost a kontrolovanou jízdu na sněhu během brzdění a akcelerace. Pak máte na blocích běhounu posilovače přilnavosti ke sněhu, které zlepšují podélnou a boční přilnavost. Pneumatiky jsou k dispozici jak pro osobní automobily, tak i pro větší SUV.

Další informace o celoročních pneumatikách Nokian Seasonproof naleznete na: www.nokiantyres.cz