Däck som låter din kraftfulla SUV utmärka sig

SUV sommardäck

Att ha en bra uppsättning för att komplettera din SUV är avgörande för prestanda. Om du har en kraftfull SUV måste du köpa däck som klarar extra vikt och har prestanda för att matcha en kraftfull SUV. Nokian Powerproof är sommardäck för stadsjeepar som är avsedda att matcha det påståendet. Dessa är så kallade UHP-premiumdäck. De levererar allt du vill ha från premiumdäck, som bra kontroll och stabilitet även vid höga hastigheter, vilket möjliggör kontrollerade körbyten och plötslig bromsning.

Som med hela SUV-däcksortimentet från Nokia Tyres förstärks sidoväggarna med aramid-sidoväggsteknik för att säkerställa att de skyddas från skarpa föremål och stenar vid terrängkörning samt trottoarkanter vid parkering. Även om dessa däck är mer för motorvägs- och stadskörning än terrängkörning, där du kanske vill investera i en uppsättning Nokian Rockproof, som är det ultimata däcket för terrängkörning. Eller om det bara är avslappnad terrängkörning kan du välja en uppsättning Nokian Rotiiva AT eller Nokian Rotiiva AT plus.

När det gäller SUV sommardäck är det att om du planerar att köra under vinterförhållanden, måste du fortfarande använda däck som är godkända för vinterbruk. Du behöver SUV-däck som är vintergodkända, vilket är SUV-vinterdäck och några av SUV: s allvädersdäck. Trots att SUV-däcken i den här kalibern kommer att se väldigt robusta ut och så att de klarar alla väder- och väderförhållanden, klarar de inte låga temperaturer särskilt bra. De har inte heller en slitbanedesign som är avsedd för snö, slask och is. Detta behöver antingen dubbar i kombination med en slitbana som kan hantera snö eller sedan några tillsatta kryokristaller som skapar grepp på isen.

Dessutom, med dessa stora kraftfulla stadsjeepar är de tunga och måste ha mycket bra grepp för att både accelerera och avlägsna accelerationen. Om du inte byter däck innan vintern kan det vara farligt du bör undvika att köra. Det är här många människor misslyckas och de kommer att tro att deras SUV kan hantera snön och sedan hamna i en olycka. Det är enkelt, om du planerar att köra under vinterförhållanden, måste du bestämma om du vill växla däck mellan sommar- och vinterdäck, eller om du föredrar att ha ett set för hela året.

Att ha en uppsättning för hela året sänker prestanda och du kommer inte att kunna använda Nokian Powerproof under sommaren och du kan då behöva använda Nokian Weatherproof istället. Om du vill behålla prestanda är du bättre med Powerproof och kombinera den med bra högpresterande vinterdäck, som Nokian WR SUV 4. Det ger dig bästa prestanda under hela året.

För mer information om Nokian Tyres premium SUV-däck, Nokian Powerproof, besök: nokiantyres.se