Forbedre bilens sommerytelse

sommerdekk

Det er noen måter du kan forbedre ytelsen til bilen i løpet av sommeren. Noen av disse inkluderer hva du kan gjøre ved å sikre at du har de best mulige dekkene på bilen din. Forsikre deg om at du har sommerdekk av høy kvalitet. Dekk av høy kvalitet vil ha lavere rullemotstand og høyere dekkslitasje, dette vil føre til betydelige besparelser mens du kjører kontra billigere dekk.

Forsikre deg om at dekkene har tilstrekkelig trinndybde. Sporene skal ha en dybde på minst 4 mm for å sikre at dekkene kan gi deg de nødvendige egenskapene fra dekkene når det gjelder grep, bremseavstand og sikkerhet. Risikoen for vannplaning øker også med lav slitedybde. Dekktrykket bør også kontrolleres om sommeren, da trykket vil variere når temperaturen varierer. Feil dekktrykk vil føre til dårligere ytelse på bilen din, da dekkene ikke har det optimale kontaktområdet.

Lavt dekktrykk fører til høyere rullemotstand, slik at du får høyere dekkslitasje og høyere drivstofforbruk. Dette kan fort bli ganske dyrt. Siden det er veldig enkelt å sjekke dekktrykket, og du har muligheten til å sjekke det hver gang du er på bensinstasjonen for å få drivstoff til bilen din. Forsikre deg om at du har riktige dekk i henhold til dine kjøreforhold; det er spesielle dekk for terrengbruk, for høy hastighetsvurdering for veldig raske biler og for biler som trenger å ha tung last. Ved å matche dekkene dine med dine behov og kjøreforholdene vil du øke ytelsen til bilen. Høyhastighets 225/50R17 sommerdekk er bra for raske og kraftige biler.

Alle disse faktorene vil gi den generelle ytelsen, så ikke forsøm noen av dem.

For mer informasjon om sommerdekk, besøk: www.nokiantyres.no